Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D.Trumpo patarėjas: JAV formuoja prekybos koaliciją prieš Kiniją

Jungtinės Valstijos jungia jėgas su kitomis didžiosiomis pasaulio ekonomikomis kovoje prieš nesąžiningas Kinijos prekybos praktikas, ketvirtadienį sakė Baltųjų rūmų administracijos narys.
Larry Kudlow
Larry Kudlow / „Scanpix“ nuotr.

Prezidento Donaldo Trumpo patarėjas ekonomikos klausimais Larry Kudlow taip pat pridūrė, kad egzistuoja galimybė, jog per G20 valstybių viršūnių susitikimą lapkričio pabaigoje D.Trumpas susitiks su Kinijos lyderiu Xi Jinpingu.

„Mes judame link to, ką aš pavadinčiau prekybos koalicija, kuri būtų pasiruošusi priešintis Kinijai. Mes vėl kalbame su Europos Sąjunga (ES). Mes vėl kalbame su Japonija“, – Vašingtono ekonomikos klube sakė L.Kudlow.

JAV, Japonija ir ES praėjusį mėnesį paskelbė kartu svarstančios „galimus veiksmus“ prieš plačiai Pekinui priskiriamus veiksmus, pavyzdžiui, perteklinių gamybos pajėgumų naudojimą, kibernetines vagystes bei prievartinį technologijų perdavimą.

Reikalaudamas Kinijos užbaigti tokį elgesį, D.Trumpas šiemet iš viso apmuitino 250 mlrd. JAV dolerių vertės importo iš Kinijos.

L.Kudlow žurnalistams taip pat teigė, kad ryšio kanalai su Pekinu lieka atviri, nors daug komunikacijos šiuo metu nevyksta.

„Yra mąstančių, kad prezidentai Xi ir Trumpas galbūt susitiks per G20 viršūnių suvažiavimą Buenos Airėse, bet tai nėra garantija. Tiesiog sakau, kad yra apie tai galvojančių“, – sako L.Kudlow.

„Mūsų poziciją yra, kad jei jie nori diskusijų, rimtų diskusijų, svarbių diskusijų, mes esame visada pasiruošę“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas