Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalia Grybauskaitė: Ukraina sugeba padaryti tai, ko nesugeba Graikija

Ukrainai būtina iš oligarchų valdomos šalies tapti modernia rinkos ekonomika, sako Lietuvos prezidentė. Pasak Dalios Grybauskaitės, tai didelėje šalyje padaryti sudėtinga, tačiau Ukraina su tarptautinių institucijų reikalavimais tvarkosi geriau nei skolų kamuojama Graikija, rašo dienraštis rusų kalba „Klaipėda“.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šiuo metu Ukrainos vyriausybė įgyvendina sudėtingas ekonomines ir viso viešojo administravimo sektoriaus reformas – iš oligarchų ir klikų valdomos šalies ji siekia tapti augančia, modernia rinkos ekonomikos valstybe. O tai padaryti tokioje didelėje šalyje yra sudėtingas procesas. Tai, ko nesugeba padaryti Graikija, sugeba sėkmingai daryti daug mažiau pasiturinti Ukraina“, – interviu dienraščiui sakė D.Grybauskaitė.

Pasak jos, Kijevas įvykdė beveik visus Tarptautinio valiutos fondo reikalavimus dėl finansinės paramos pratęsimo, tad dabartinė Vyriausybė nesimuliuoja reformų.

„Daug vyriausybių Ukrainoje iki šiol tik simuliavo reformas, o ši jas realiai vykdo. Reikia turėti omenyje, kad visos šios sudėtingos ekonominės reformos įgyvendinamos vykstant karui šalies Rytuose. TVF ir ES remia Ukrainos reformų programą, kuri yra būtina užtikrinti ilgalaikius pokyčius – ekonomikos augimą, naujų darbo vietų kūrimą, gerovę“, – tikino prezidentė.

Pasak D.Grybauskaitės, korupcija yra didžiausia kliūtis reformoms, todėl Ukraina turi kovoti su ja „be kompromisų, politinių jautrumų ir protekcijų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas