Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl tiekimo grandinės sutrikimų „Ikea“ planuoja kelti produkcijos kainas

Dėl pasaulinių tiekimo grandinių sutrikimų, „Ikea group“ ketina didinti kainas frančizių savininkams, praneša BBC. Lietuvos atstovai žada stengtis išlaikyti kainas, kiek tai bus įmanoma.
Karantino sušvelnimumų sulaukusios parduotuvės
Karantino sušvelninimų sulaukusios parduotuvės / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 1 IKEA

„Ikea group“ paskelbė, jog šių metų pelnas sumažėjo dėl padidėjusių transporto ir žaliavų sąnaudų. Naujienų agentūros „Reuters“ teigimu, ateinančiais metais dalį šių išlaidų kompanija permes prekybos vietoms, kurios galės pirkėjus apmokestinti dar labiau.

Atsigaunant ekonomikai nuo COVID-19 pandemijos, įmonės kovoja su tiekimo grandinės sutrikimais. O švedų baldų gigantas susidūrė su rekordine paklausa, nes per šį laikotarpį žmonės didelę laiko dalį leisdavo namuose.

Mes Lietuvoje imsimės visų priemonių išlaikyti stabilias prekių kainas savo pirkėjams, kiek tai bus įmanoma, - sakė J.Juodzevičienė.

Tačiau ikimokestinis „Ikea Group“, kuri didžiąją dalį pinigų uždirba parduodama prekes franšizės gavėjams, pelnas per metus iki rugsėjo sumažėjo 16 proc. iki 1,7 mlrd. eurų. Lyginant su 2019 metais, prieš pandemiją, pelnas sumažėjo 4 proc.

Didžiausią smūgį jos pajamoms padarė „staigus transporto ir žaliavų kainų padidėjimas antrąjį finansinių metų pusmetį“, – rašoma „Ikea“ pranešime.

„Ikea group“ finansų direktorius Martinas van Damas sakė, kad pasaulinės tiekimo grandinės krizės ir aukštų energijos kainų padariniai gali trukti kurį laiką, o 2022-ieji bus „sunkūs metai su daugiau iššūkių“.

„Ikea“ iki šiol nedidino kainų mažmenininkams, tačiau nurodė, kad šiais finansiniais metais dalį didesnių žaliavų ir transporto išlaidų perkels parduotuvių savininkams.

„Nors šiomis sudėtingomis sąlygomis ir toliau negalime užtikrinti fiksuotų kainų mažmenininkams, mes taip pat planuojame dalį padidėjusių išlaidų padengti per 2022 finansinius metus“, – sakoma pranešime.

J. Van Damas sakė, kad parduotuvių savininkai turės tam tikrą laisvę nuspręsti, ar perkels didesnes kainas pirkėjams ir kokia apimtimi.

Tuo tarpu Lietuvos „Ikea“ rinkos vadovė Jolita Juodzevičienė 15min teigė, kad siekiama „kasdien užtikrinti žemas kainas“.

„Mūsų tikslas yra rinkoje pasiūlyti žemiausią kainą funkcijai, t.y. kad pirkėjas „Ikea“ parduotuvėje rastų sprendimą už mažiausią kainą, kai jam reikia valgomojo stalo, kėdės, lentynos ar kito sprendimo namams.

Prekių prieinamumo ir tiekimo grandinės iššūkiai visame pasaulyje daro įtakos didmeninėms produktų kainomis. Mes Lietuvoje imsimės visų priemonių išlaikyti stabilias prekių kainas savo pirkėjams, kiek tai bus įmanoma“, – kalbėjo ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas