Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Socialinės paramos šeimai sistemoje apribotos dvi paslaugos: paviešinti dalies klientų duomenys?

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) informuoja, kad Socialinės paramos šeimai informacinėje sistemoje (SPIS) kurį laiką vartotojai negalės naudotis dviem paslaugomis – vienkartinės išmokos nėščiai moteriai skyrimas ir išmokos gimus vienu metu daugiau kaip vienam vaikui skyrimas, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
Spis.lt puslapis
Spis.lt puslapis / Spis.lt nuotr.

Naudojimasis šiomis paslaugomis apribotas pastebėjus, kad dėl įvykusio techninio sistemos gedimo dalis informacijos galimai buvo pasiekiama ne tiems asmenims, kuriems ji skirta.

SADM apgailestauja ir atsiprašo dėl susidariusios situacijos.

Šiuo metu vertinama, kokios apimties duomenys ir kurį laiką buvo pasiekiami nekorektiškai. Duomenų, jog tai kaip nors būtų susiję su kibernetiniu incidentu, nėra.

15min paklausus SADM, kokie duomenys buvo rodomi ne tiems asmenims ir kiek žmonių tai palietė, sulaukė tokio atsakymo: „Visa situacija šiuo metu dar aiškinamasi, kol kas turime informacijos apie pavienius atvejus, tačiau tiksliau pakomentuoti dar negalime, bijodami suklaidinti.“

SADM informuoja, kad, gavus pranešimą apie techninius trikdžius SPIS, nedelsiant imtasi veiksmų, siekiant suvaldyti šią situaciją, pradėtas išsamus sistemos patikrinimas, jos testavimas.

Kaip 15min nurodė SADM, apie galimą pažeidimą ji informavo Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją, taip pat ir asmenis, kurie galimai galėjo nukentėti dėl šios situacijos.

Asmenis, besinaudojančius SPIS, pastebėjus bet kokius trikdžius, SADM kviečia informuoti pasinaudojus techninės pagalbos moduliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas