Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Deutsche Bank“ uždarys penktadalį savo skyrių Vokietijoje

„Deutsche Bank“ antradienį pranešė uždarysiantis penktadalį savo padalinių Vokietijoje, kad sumažintų išlaidas ir prisitaikytų prie besikeičiančių vartotojų įpročių kilus koronaviruso pandemijai.
Deutsche Bank
Deutsche Bank / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Didžiausias Vokietijos bankas planuoja „kuo greičiau“ sumažinti filialų skaičių nuo 500 iki 400, teigė privačios bankininkystės padalinio vadovas Philippas Gossowas.

„Klientų poreikis konsultacijoms žymiai išaugo prasidėjus koronaviruso krizei, tačiau klientai rečiau kreipiasi patarimų į banko skyrius“, nes jiems patogiau naudotis internetiniais įrankiais, teigė Ph.Gossowas Frankfurte įvykusios konferencijos metu.

Daugiausia skyrių bus uždaryta miestuose.

Atleisti minėtų skyrių darbuotojai bus įtraukti į planą dėl 18 000 darbo vietų panaikinimo, dėl kurio jau pranešta 2019 metais.

Tuo tarpu „Deutsche Bank“ varžovas „Commerzbank“ kiek anksčiau jau pranešė, kad sumažins savo skyrių skaičių ir atleis 10 000 darbuotojų.

Pastaraisiais metais „Deutsche Bank“ atsidūrė daugybės skandalų sukūryje ir ėmėsi restruktūrizacijos, skirtos atitolti nuo investicinės bankininkystės.

Pirmadienį „Deutsche Bank“ prarado beveik 10 proc. savo vertybinių popierių rinkos vertės, kai žiniasklaidoje pasirpdė pranešimų, kad bankas galėjo būti susijęs su pinigų plovimu tuo metu, kai jo dabartinis vadovas Christianas Sewingas adovavo audito skyriui.

„Deutsche Bank“ antrojo ketvirčio grynieji nuostoliai siekė 77 mln. eurų dėl su rizikomis susijusių atidėjinių.

Vokietijoje, kurios gyventojai paprastai buvo linkę atsikaityti grynaisiais, COVID-19 pandemija padidino kortelių ir internetinių operacijų naudojimą, iš dalies dėl noro vengti banknotų ir monetų.

Šiais metais pirmą kartą šalyje mokėjimai kortelėmis pranoks grynųjų pinigų operacijas, rodo „Euromonitor International“ tyrimai, o ši tendencija mažina fizinių bankų skyrių poreikį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas