Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Didmeninių kainų smukimas Vokietijoje sulėtėjo

Didmeninės kainos Vokietijoje lapkritį, palyginti su tuo pat mėnesiu pernai, sumažėjo 3,6 proc. ir metinis nuosmukis buvo mažesnis negu spalį, kuomet sudarė 4,2 proc. ir buvo didžiausias per daugiau kaip trejus metus, parodė federalinės statistikos tarnybos paskelbti duomenys.
Sina Schuldt / dpa/picture-alliance
Sina Schuldt / dpa/picture-alliance
Temos: 1 Vokietija

Vis dėlto didmeninės kainos šalyje smuko aštuntą mėnesį iš eilės ir tai, pasak ekspertų, lėmė bazės efektas dėl pernai labai padidėjusių kainų, rašo portalas „Trading Economics“.

Prie didmeninių kainų mažėjimo labiausiai prisidėjo naftos produktų (-13,9 proc.), grūdų, neperdirbto tabako, sėklų ir pašarų gyvūnams (-24,3 proc.), rūdų, metalų ir metalo pusgaminių (-12,8 proc.) ir medžiagų bei liekanų (-10 proc.) kainos.

Tačiau padidėjo vaisių, daržovių ir bulvių (+14,8 proc.), cukraus, konditerijos gaminių ir kepinių (+10,1 proc.), gėrimų (+7,4 proc.) ir gyvų gyvūnų (+7,2 proc.) didmeninės kainos.

Per mėnesį – lapkritį, palyginti su spaliu, – didmeninės kainos smuko 0,2 proc. ir mėnesio nuosmukis buvo mažesnis negu mėnesiu anksčiau, kuomet sudarė 0,7 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas