Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Didžiąją Britaniją užgriuvo cukinijų krizė – daržovių trūkumas kelia nerimą pirkėjams

Didžiosios Britanijos prekybos centrus ištiko cukinijų ir špinatų krizė. Dėl itin nepalankių oro sąlygų Ispanijoje ir Italijoje, dviejose pagrindinėse šias daržoves auginančiose Europos šalyse, britų vartotojai jau kurį laiką susiduria su jų trūkumu. Britai dėl to skundžiasi ir socialiniuose tinkluose, rašo bbc.com.
Cukinijos
Cukinijos / Photos.com

Socialiniame tinkle „Twitter“ jau paplito žymė #courgettecrisis (#cukinijųkrizė), kuri dedama prie tuščių parduotuvių daržovių skyrių lentynų.

Dėl cukinijų stygiaus Didžiojoje Britanijoje reikia kaltinti šiuo metu Pietų Europoje vyraujančius neįprastai vėsius orus, potvynius bei mažą saulės šviesos kiekį.

Žiemą Ispanijos pietrytinis Mursijos regionas tiekia 80 proc. Europoje suvartojamų šviežių cukinijų. Tačiau po didžiausios liūties per pastaruosius 30 m. nenukentėjo tik 30 proc. regiono žemės ūkio paskirties sklypų.

O Italijoje, kuri yra viena iš pagrindinių daržovių eksportuotojų ištisus metus, fiksuojama itin žema temperatūra, dėl kurios šalis daržoves priversta importuoti.

Dėl šios priežasties daržovių trūkumą pradėjo jausti ir Didžioji Britanija, importuojanti pusę šalyje suvalgomų daržovių ir 90 proc. vaisių.

Maža to, iš Italijos bei Ispanijos importuojami žemės ūkio produktai pastaruoju metu itin smarkiai pabrango.

Žurnalo „The Grocer“, sekančio didžiųjų Didžiosios Britanijos mažmeninės prekybos tinklų kainas, vienas iš redaktorių Kevinas White'as BBC patikino neprisimenantis, kada žiemos stichijos taip smarkiai paveikė produktų tiekimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas