Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiajai Britanijai po „Brexit“ teks karpyti išlaidas, didinti mokesčius

Didžiosios Britanijos pasitraukimas iš Europos Sąjungos prives prie to, kad šaliai teks karpyti išlaidas ir didinti mokesčius, pareiškė Jungtinės Karalystės iždo sekretorius George'as Osborne'as.
Londonas
Londonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Gyvenimas nebus toks pat lengvas, kaip galėtų būti, jeigu liktume ES, – radijo stočiai „BBC Radio 4“ sakė jis. – Akivaizdu, kad šalis bus skurdesnė dėl to, kas vyksta su ekonomika.“

Radijo laidos vedėjo paklaustas, ar tai reiškia, kad vyriausybei teks mažinti išlaidas ir didinti mokesčius, ministras atsakė: „Taip, tikrai taip“.

JK iždo sekretorius taip pat mano, kad naujienos apie „Brexit“ nėra tik trumpalaikis sukrėtimas rinkoms. Jo teigimu, šalies ekonomika įžengė į ilgą pereinamąjį laikotarpį.

„Mums teks sau ir pasauliui įrodyti, kad šalis gali gyventi pagal savo išgales“, – sakė jis.

Britų iždo sekretorius sakė, kad sprendimai dėl naujų mokesčių ir išlaidų mažinimo bus priimti jau esant naujam premjerui.

G.Osborne'as buvo vienas iš aršiausių „Brexit“ priešininkų. Dar prieš referendumo jo vadovaujamas Iždo departamentas perspėjo, jog šalies išstojimas iš ES šalies biudžete padarys 30 mlrd. svarų skylę, kurią teks užlopyti didinant mokesčius ir mažinant išlaidas sveikatos apsaugai, švietimui ir gynybai.

Skelbta, kad pajamų mokestį tektų padidinti 2–3 proc., akcizus degalams ir alkoholiui – 5 proc. O išlaidas sveikatos apsaugai, švietimui, gynybai, policijai ir transporto plėtrai tektų mažinti 2–5 proc. Išlaidas pensijoms tektų mažinti 2 mlrd. svarų per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito