Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Didžiausias Rusijos bankas „Sberbank“ traukiasi iš Europos

Didžiausias Rusijos bankas „Sberbank“ trečiadienį paskelbė paliekantis Europos rinką, susidūręs su Vakarų sankcijomis, valstybiniam skolintojui paskelbtomis reaguojant į Maskvos invaziją į Ukrainą.
„Sberbank“ pastatas Maskvoje
„Sberbank“ pastatas Maskvoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Dabartinėje aplinkoje „Sberbank“ nusprendė pasitraukti iš Europos rinkos“, – sakoma pranešime, kurį išplatino Rusijos naujienų agentūros.

Banko padaliniai Europoje patyrė „neįprastą grynųjų pinigų nutekėjimą ir grėsmę darbuotojų bei filialų saugumui“, priduriama pranešime.

„Sberbank“ patyrė finansavimo problemų, kai buvo paskelbta apie griežtas Europos Sąjungos sankcijas, kuriomis siekiama užgniaužti Rusijos bankų prieigą prie kapitalo rinkų.

Praėjusią savaitę į Ukrainą įžengė Rusijos kariai, kad įvykdytų Vladimiro Putino misiją – nuversti provakarietišką prezidento Volodymyro Zelenskio vyriausybę. Pranešama, kad žuvo šimtai civilių, įskaitant vaikus.

Europos bankininkystės reguliavimo institucijos antradienį pareiškė, kad Rusijos „Sberbank“ padaliniai Europoje bus likviduoti.

Austrijoje įsikūrusiam „Sberbank“ padaliniui Europoje „Sberbank Europe AG“ bus leista pradėti „įprastą nemokumo procedūrą“, o Kroatijos ir Slovėnijos filialai parduoti vietiniams bankams, pranešė Europos bankininkystės institucija.

Pirmadienį Europos Centrinis Bankas (ECB) pareiškė, kad „Sberbank“ padaliniai Europoje „žlunga arba gali žlugti“, nes „patyrė didelį indėlių nutekėjimą dėl geopolitinės įtampos poveikio reputacijai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas