Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draudikai potvynių Vokietijoje sukeltą žalą įvertino 7 mlrd. eurų

Vokietijos draudimo įmonių asociacija (GDV) šaliai liepą smogusių niokojamų potvynių padarytą žalą įvertino maždaug 7 mlrd. eurų.
Potvynis Vokietijoje
Potvynis Vokietijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Vokietija Potvynis

Anksčiau GDV skelbė apie 4,5–5,5 mlrd. eurų žalą.

Pasak asociacijos vadovo Joergo Asmusseno, įmonėms ir gyvenamiesiems namams buvo padaryta maždaug 6,5 mlrd. eurų vertės žala. Automobiliams padaryta žala vertinama 450 mln. eurų.

GDV preliminariai paskelbė apie 250 tūkst. draudiminių įvykių, iš jų 200 tūkst. yra susiję su žala nekilnojamajam turtui, o 50 tūkst. – su žala automobiliams.

Asociacija taip pat pažymėjo, kad tikroji žalos suma yra didesnė, nes ne visi pastatai buvo apdrausti nuo tokių nelaimių, kaip potvyniai.

Nuo audrų ir krušos Vokietijoje yra apdrausti beveik visi gyvenamosios paskirties pastatai, bet nuo labiau niokojančių gaivalinių nelaimių, prie kurių priskiriami ir potvyniai, apdrausti tik 46 proc. tokių statinių.

Vokietijos vyriausybė anksčiau skelbė esanti pasirengusi skirti 30 mlrd. eurų padėti regionams atsigauti po gaivalinės nelaimės.

Per niokojamus potvynius Vokietijoje, kurie šaliai smogė liepos viduryje, žuvo daugiau kaip 180 žmonių, o šimtai žmonių buvo sužeisti. Buvo sugriauti arba smarkiai apgadinti namai, gamyklos ir infrastruktūra. Nuo potvynių taip pat nukentėjo Belgija ir kai kurie Liuksemburgo bei Nyderlandų rajonai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai