Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draudimo bendrovė PZU planuoja Lenkijoje sukurti bankininkystės grupę

Lenkijos draudikė PZU planuoja sukurti bankininkystės grupę, kuri pateks į didžiausių pagal turtą Lenkijos bankų penketuką.
PZU būstinė Varšuvoje
PZU būstinė Varšuvoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Lenkija Bankas

Ši strategija atitinka politiką, kurią yra suformulavusi Lenkijos konservatyvioji vyriausybė – didžiausia PZU akcininkė, valdanti kontrolinį draudimo įmonės akcijų paketą, rašo agentūra „MarketWatch“.

Birželį vyriausybė pareiškė, jog dideles įmones, kurias ji kontroliuoja (įskaitant PZU), skatina apsvarstyti galimybes įsigyti kai kuriuos iš Lenkijos bankų, kuriuos jų savininkai iš euro zonos nori parduoti. Lenkijos pareigūnai yra teigę, jog nori sumažinti užsieniečiams priklausančią bankų sektoriaus turto dalį, kuri šiuo metu sudaro apie 60 procentų.

PZU trečiadienį pranešė, kad jos grynasis pelnas antrąjį ketvirtį, palyginti su tuo pat laikotarpiu pernai, sumažėjo 56 proc. iki 166 mln. zlotų (44 mln. JAV dolerių) ir tai, be kita ko, lėmė turto vertės sumažėjimas bei draudimo išmokų padidėjimas.

Bendra surinktų draudimo įmokų suma balandžio – birželio mėnesiais padidėjo 14 proc. iki 5,06 mlrd. zlotų.

Įmonė taip pat pareiškė, kad iki 2020 metų jos grynasis pelnas iš bankinės veiklos sudarys 450 mln. zlotų per metus, o jos valdomo bankinio turto vertė sieks ne mažiau kaip 140 mlrd. zlotų.

Pasak informuotų šaltinių, PZU – didžiausia Vidurio Europos draudikė – derasi su Italijos „UniCredit“ dėl galimo banko „Pekao“ perėmimo. „UniCredit“ valdo 40 proc. „Pekao“ – antro didžiausio pagal turtą Lenkijos banko – akcijų.

PZU vadovas Michalas Krupinskis šią savaitę valstybiniam radijui pareiškė, kad įmonė derasi dėl dar kelių bankų įsigijimo, tačiau išsamesnės informacijos nepateikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas