Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dujų kaina Europos didmeninėje rinkoje vėl įveikė 40 eurų už MWh ribą

Gamtinių dujų kainos Europos didmeninėje rinkoje pirmadienį pakilo 1,7 proc., reaguodamos į susirūpinimą dėl įtampos Artimuosiuose Rytuose, galinčios sutrikdyti energijos tiekimą, ypač jei paaštrėtų karinė konfrontacija tarp Izraelio ir Irano.
BNS nuotr.
BNS nuotr.
Temos: 1 Gamtinės dujos

Nyderlandų ateities sandorių biržoje „Title Transfer Facility“ (TTF) megavatvalandės (MWh) dujų kaina (Europos lyginamoji kaina) pirmadienio pavakarę kukliai viršijo 40 eurų žymą, rodo „Trading Economics“ skelbiami duomenys.

Kita vertus, dujų kainos Europos didmeninėje rinkoje išlieka žemiau spalio 7-ąją užfiksuoto rekordinio per pastaruosius 10 mėnesių 41 eurų už MWh lygio.

Portalas pažymi, jog rinkos dalyviai atidžiai vertina tiekimo sutrikimų rizikas, ypač per Hormūzo sąsiaurį – pagrindinį suskystintų gamtinių dujų (SGD) ir naftos gabenimo maršrutą, po „Hezbollah“ pareiškimų bei Izraelio naujų smūgių šios teroristinės organizacijos objektams Libane.

Nepaisant to, kad dujų saugyklos Europoje šiuo metu yra užpildytos vidutiniškai 95 proc., o tiekimas iš Norvegijos stabilizavosi, SGD importas į žemyną didėja, o kainos yra artimos pernai gruodį fiksuotam lygiui, nurodo „Trading Economics“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito