Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ECB pirmininkės pavaduotojas: plintant koronavirusui, ECB pasirengęs prireikus imtis veiksmų

Koronaviruso plitimas įnešė „naują neapibrėžtumo dėl euro zonos ir viso pasaulio ekonomikos augimo perspektyvų sluoksnį“, pirmadienį pareiškė Europos Centrinio Banko (ECB) pirmininkės pavaduotojas Luisas de Guindosas. Jis pažymėjo, jog koronaviruso protrūkis gali padaryti poveikį euro zonos ekonomikai, tad ECB „išlieka budrus ir toliau atidžiai stebi gaunamą informaciją“.
Ispanijos ūkio ministras Luisas de Guindosas
Ispanijos ūkio ministras Luisas de Guindosas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„ECB valdančioji taryba yra pasirengusi prireikus atitinkamai pakoreguoti savo priemones, kad užtikrintų nuoseklų infliacijos judėjimą link tikslinio lygio“, – pareiškė L. de Guindosas.

ECB vadovė Christine Lagardepraėjusią savaitę pareiškė nemananti, jog euro zonos centriniam bankui dėl koronaviruso COVID-19 plitimo reikėtų nedelsiant imtis atsakomųjų priemonių.

Vokietijos centrinio banko vadovas ir ECB valdančiosios tarybos narys Jensas Weidmannas taip pat pažymėjo nemanąs, jog ECB dėl susiklosčiusios padėties reikėtų imtis atsakomųjų pinigų politikos priemonių.

Tuo tarpu JAV federalinio rezervo sistemos (FRS) vadovas Jerome Powellas penktadienį pareiškė, jog centrinis bankas „atidžiai stebi“ su COVID-19 susijusią padėtį ir yra pasirengęs prireikus imtis priemonių ir paremti šalies ekonomikos augimą.

Savo ruožtu Japonijos centrinio banko vadovas Haruhiko Kuroda pažadėjo „suteikti pakankamą likvidumą ir užtikrinti stabilumą finansų rinkose vykdant atitinkamas rinkos operacijas ir turto pirkimą“.

O Anglijos bankas pažadėjo „imtis visų būtinų priemonių ir užtikrinti finansinį ir pinigų politikos stabilumą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai