Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ecoservice“ Rygos teisme reikalauja „Compensos“ išmokėti daugiau nei 7,4 mln. eurų

Lietuvos aplinkotvarkos įmonė „Ecoservice“ pe teismą reikalauja draudimo bendrovės „Compensa Vienna Insurance Group“ išmokėti jai 7,4 mln. eurų išmoką už žalą, patirtą po atliekų rūšiavimo centre Vilniuje, netoli Gariūnų, pernai kilusio gaisro.
Gaisras „Ecoservice“
Gaisras „Ecoservice“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Ecoservice“ pranešė pateikusi 7,4 mln. eurų vertės ieškinį Rygos miesto teismui. Jame nurodoma, kad „Compensos“ Latvijos filialas nepagrįstai vilkina sprendimo priėmimą dėl draudimo išmokos.  

„Ecoservice“ vadovė Jurgita Nacevičienė teigia, kad dėl „Compensos“ neišmokamų lėšų įmonė negali atstatyti ankstesnių pajėgumų.

„Gaisras įvyko daugiau kaip prieš metus, tačiau „Compensa“ iki šiol nesuformulavo ir mums nepateikė net išvadų, ar šis incidentas, draudikų vertinimu, yra draudiminis įvykis. Tai stebina, nes po gaisro Aplinkos apsaugos bei Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentai atliko tyrimus ir nustatė esmines aplinkybes, todėl daug vietos interpretacijoms nelieka“, – pranešime teigė ji. 

Šiuo metu Lietuvoje vyksta ikiteisminis tyrimas dėl kilusio gaisro. „Ecoservice“ teigimu, tyrimo pabaigos data nėra aiški, o jo išvados galėtų paskatinti „Compensą“ imtis žalos išmokėjimo. 

„Įmonė taip pat baigia skaičiuoti patirtus nuostolius, kai po gaisro teko dalinai nutraukti veiklą. Paaiškėjus šiai sumai, ieškinys bus papildytas. Skaičiuojama, kad su teismo pagalba iš „Compensa“ bus siekiama prisiteisti 10 mln. eurų viršijančią išmoką“, – teigia „Ecoservice“.

Pasak J. Nacevičienės, su draudiku glaudžiai bendradarbiauta nuo pirmųjų gaisro dienų, operatyviai teikta visa informacija. Tačiau kol kas „Compensa“ tepateikė su gaisru susijusias pastabas dėl rūšiavimo centro kieme stovėjusios tentinės stoginės teisėtumo, nors pati šią stoginę apdraudė ir už ją gavo draudimo įmoką.

„Ecoservice“ pabrėžia, kad institucijos tiek priešgaisrinio, tiek aplinkosauginio patikrinimų metu nurodė, kad jokių pažeidimų nenustatyta. 

„Ecoservice“ ieškinį pateikė Rygos miesto teismui, nes tokia ginčų sprendimo tvarka numatyta draudimo sutartyje. 

2023 metų rugpjūčio 5 dieną kilusio gaisro metu buvo sunaikintas bendrovės pastatas, atliekų rūšiavimo įranga bei dalis atsargų. „Ecoservice“ skaičiavimais, rūšiavimo centro atstatymui prireiks 18 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito