Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 27 /15:12

EK siūlo sustabdyti ES importo muitų taikymą Ukrainai

Europos Komisija trečiadienį pasiūlė sustabdyti visų importo muitų taikymą produkcijai iš Ukrainos, taip siekiant padėti šios šalies ekonomikai atsilaikyti prieš Rusijos karinę agresiją.
Ekonomika
Ekonomika / 123RF.com nuotr.

„Šiuo plataus masto žingsniu siekiama padėti padidinti Ukrainos eksportą į ES. Tai palengvintų sunkią Ukrainos gamintojų ir eksportuotojų padėtį Rusijos karinės invazijos akivaizdoje“, – teigiam EK pranešime.

EK vicepirmininkas Valdis Dombrovskis pabrėžė, kad šis „precedento neturintis“ žingsnis, kuriam turi pritarti ES teisės aktų leidėjai ir 27 valstybės narės, padės išlaikyti Ukrainos ekonomiką.

„Tai gyvybiškai svarbu norint laimėti karą ir atsigauti po jo. Tai rodo tvirtą ES įsipareigojimą padėti Ukrainai sunkią valandą“, – tviteryje parašė jis.

Briuselio siūlymas pateiktas kitą dieną po to, kai Jungtinė Karalystė paskelbė naikinanti visus muitus Ukrainos prekėms.

EK vadovė Ursula von der Leyen sakė, kad šis žingsnis žengtas po diskusijų su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu apie tai, kaip galima būtų geriausiai padėti nuniokotai jo šalies ekonomikai.

„Eurostat“ duomenimis, bloko dvišalė prekyba su Ukraina 2021-aisiais pasiekė rekordines apimtis – 52 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas