Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 19

Ekonominis partijų pažadų popuri: planai „Igničiui“, naujas bankas ir parama sodyboms įsigyti

Visos pagrindinės Lietuvos partijos jau pristatė rinkimų į Seimą programas. Kas siūlo paskatas įsigyjant sodybas kaip antrą būstą? Kuri partija ketina sujungti dvi ministerijas, o kas nori atimti iš investuotojų „Ignitis“ akcijas? Kuri iš politinių jėgų ant kas antro stogo nori pastatyti saulės elektrines? Visa tai – 15min apžvalgoje.
Seimo rinkimų pažadai
Seimo rinkimų pažadai / 15min montažas

Ilgose į Seimą kandidatuojančių partijų rinkimų programose yra skiriama vietos įvairiausiems aspektams, tarp jų ir ekonominiams.

Partijų programose yra apstu abstrakčių teiginių apie tai, kaip jos stengsis gerinti šalies ekonomiką – kai ką galima nuspėti ir neskaičius. Rinkiminėse programose kartojasi tokie pažadai, kad kaimas gyvuos, vartotojai gyvens geriau ir už paslaugas mokės mažiau, būstus įsigys ar nuomosis paprasčiau, bus toliau sparčiai vystoma atsinaujinanti energetika ir panašiai.

Kadangi partijų programos neretai labai ilgos (šio aspekto lyderė Laisvės partija savo programą išguldė į daugiau nei 140 psl.) savo nuožiūra atrinkome šiek tiek originalesnes, o kur tokių nebuvo – bent kiek iš pažadų srauto išsiskiriančias idėjas.

Partijų programas apžvelgėme per trigubą prizmę – energetika, būstas bei bankai ir finansai. Teiginiai atrinkti iš tų programų variantų, kurie viešai skelbiami partijų tinklalapiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas