Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekonomistai ir verslas nevienareikšmiškai vertina mokesčių permainas

Ekonomistai ir verslo atstovai nevienareikšmiškai vertina mokesčių sistemos permainas – kai kuriuos žingsnius sveikina, tačiau įspėja, kad mokesčių sistema tampa dar sudėtingesnė, o reformos tikslai gali būti nepasiekti, rašo „Verslo žinios“.
Eurai
Eurai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Esminis dalykas, kuris mane neramina, yra tai, kad mokesčių sistema kuo toliau, tuo labiau sudėtingėja. O juk gyventojų mažėja, mokesčių surinkimas traukiasi, iššūkių daug, ypač verslui, ir neatrodo kad artimiausiu metu taps paprasčiau gyventi. Todėl mokesčių sistema turėtų būti paprasta ir aiški. O dabar įvedami nauji tarifai, ir tai nėra gerai“, – sako koncerno „Vikonda“ vadovas Mindaugas Snarskis.

„Lifosos“ vadovas Jonas Dastikas abejoja, kad mokesčių reforma labai paveiks verslą – užtruks tik tai, kol bus pertvarkyta darbo užmokesčio programa, peržiūrėtos sutartys.

Savo ruožtu „Lono“ įmonių grupės valdybos pirmininkas Kazimieras Jakutis teigia visiškai pritariantis, kad verslui būtų kilstelėti pelno mokesčio ar dividendams taikomi tarifai, nes įmonės Lietuvoje tikrai yra pajėgios mokėti didesnius mokesčius, todėl našta turėtų būti didinama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas