Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 28 /10:24

Metinė infliacija galiausiai nukrito iki vienženklės: ekonomistai prognozuoja dar didesnį kritimą

Metinei infliacijai Lietuvoje birželį, išankstiniais vertinimais, nukritus iki vienaženklio skaičiaus – 8,2 proc. – tai daugiausiai lėmė aukšta palyginamoji bazė, sako ekonomistai. Pastebima, kad atlyginimų augimo tempas šalyje jau viršijo infliaciją.
Marius Dubnikovas
Marius Dubnikovas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Išankstinė metinė infliacija – birželį, palyginti su 2022 metų birželiu – infliacija siekė 8,2 proc., skelbia Valstybės duomenų agentūra.

Lietuvoje birželio mėnesį, išankstiniais vertinimais, mėnesio defliacija buvo 0,1 procento. Defliacija fiksuota antrą mėnesį iš eilės po 2021 metų lapkričio.

Finansų analitikas, Lietuvos verslo konfederacijos viceprezidentas Marius Dubnikovas sako, kad metų pabaigoje metinė infliacija gali būti artima nuliui ir pasieks tarptautinių finansinių institucijų rekomenduojamą normą: 2–2,5 proc.

„Infliacija valgo savo uodegą – einame ant aukštos bazės, metinė infliacija mažėja. Tai iš esmės yra gerai, to buvo laukta, o metų pabaigoje turbūt pamatysime ir artimą nuliui skaičių. (...) Ilgainiui mes turėtume grįžti prie tos infliacijos, kurią rekomenduoja Pasaulio bankas ir Europos Centrinis Bankas, tai apie 2–2,5 procento“, – trečiadienį BNS sakė M.Dubnikovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas