Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 05 /16:44

Ekspertai: drausmingai suplanuotam biudžetui gali pakenkti lėtėjanti ekonomika

Vyriausybės parengto kitų metų valstybės biudžeto projekto stiprybė yra tai, kad jis suplanuotas laikantis Mastrichto kriterijų, sako ekonomistai. Jų nuomone, jo nepaveikė artėjantys Seimo rinkimai, numatomos pajamos gerai apgalvotos, slopstant infliacijai gyventojų perkamoji galia turėtų augti, o realų jo įgyvendinimą gali griauti nebent lėtesnis nei prognozuojamas ekonomikos augimas.
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Pinigai

„Instituto požiūriu, labai svarbi fiskalinė drausmė, kai turime sugrįžtančius Mastrichto kriterijus: 3 procentų BVP deficito ribojimą ir 60 procentų BVP skola. Žiūrint į metų biudžetą džiugu, kad kriterijai išliko griežtu orientyru. Aišku, premjerės paminėtas 2,9 procento deficitas yra labai arti ribos ir gali atrodyti gąsdinantis“, – ketvirtadienį BNS sakė Lietuvos laisvosios rinkos instituto jaunesnioji ekspertė Reda Simonaitytė-Mikulė.

SEB banko ekonomistas Tadas Povilauskas sako, jog Lietuva šiuo požiūriu atrodo geriau nei kitos Europos Sąjungos valstybės, jau paskelbusios kitų metų biudžetų projektus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas