Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Eksportuotų prekių kainos per metus augo 7,2 proc., importuotų – 12,7 proc.

Lietuvos eksportuotų prekių kainos birželį, palyginti su 2020-ųjų birželio mėnesiu, padidėjo 7,2 proc., o importuotų prekių – 12,7 procento.
Vilkikai
Vilkikai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Per mėnesį (birželį, palyginti su geguže) eksportuotų prekių kainos padidėjo 1,4 proc., importuotų prekių – 2,8 proc., pranešė Statistikos departamentas.

Per mėnesį iš eksportuotų prekių labiausiai – 41,2 proc. – brango elektra. Perdirbta ir konservuota žuvis, vėžiagyviai ir moliuskai pabrango 26,7 proc., nafta – 9 proc., bet atpigo plieniniai vamzdžiai, vamzdeliai, tuščiaviduriai profiliuočiai ir susijusios jungiamosios detalės – 12 proc., kitos specialiosios paskirties mašinos – 3,5 proc., stiklas ir stiklo gaminiai – 3,4 procento.

Iš importuotų prekių daugiausia – 27,4 proc. – pabrango elektra. Gamtinės dujos brango 16,1 proc., niekur kitur nepriskirti kasybos ir karjerų eksploatavimo produktai – 13,3 proc., bet atpigo žuvys ir kiti žuvininkystės produktai – 7,5 proc., žemės ūkio vienmečiai augalai – 4,7 proc., drabužiai, išskyrus kailinius drabužius – 2 procentais.

Per metus iš euro zonos importuotų prekių kainos išaugo 4,3 proc., ne iš euro zonos – 20,5 procento. Per mėnesį iš euro zonos importuotų prekių kainos padidėjo 1,1 proc., ne iš euro zonos – 4,2 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas