Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eksportuotų prekių kainos per metus padidėjo 1,5 proc., importuotų – 2,3 proc.

Lietuvos eksportuotų prekių kainos spalį, palyginti su 2016-ųjų spalio mėnesiu, padidėjo 1,5 proc., o importuotų prekių kainos – 2,3 procento.
Atidarytas Liepkalnio industrinis parkas
Atidarytas Liepkalnio industrinis parkas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Per mėnesį (spalį, palyginti su rugsėju) eksportuotų prekių kainos ūgtelėjo 0,1 proc., importuotų prekių – 0,5 proc., pranešė Statistikos departamentas.

Per mėnesį iš eksportuotų prekių labiausiai padidėjo perdirbtų ir konservuotų vaisių, uogų ir daržovių (7,4 proc.), stiklo ir stiklo gaminių (3,6 proc.), konservuotos mėsos ir mėsos produktų (3,5 proc.) kainos, bet sumažėjo kompiuterių ir išorinės įrangos (19,5 proc.), baterijų ir akumuliatorių (10,3 proc.), pieno gaminių (4,2 proc.) kainos.

Iš importuotų prekių daugiausia pabrango gamtinės dujos – 9,8 proc., pagrindiniai vaistų pramonės gaminiai – 7,1 proc., variklinių transporto priemonių kėbulai, priekabos ir puspriekabės – 6,1 proc., bet atpigo elektros perdavimo ir paskirstymo produktai – 6,6 proc., konservuota mėsa ir mėsos produktai – 3,2 proc., žuvis ir kiti žuvininkystės produktai – 2,5 procento.

Per metus iš euro zonos importuotų prekių kainos padidėjo 1,4 proc., ne iš euro zonos – 3,2 procento. Per mėnesį iš euro zonos importuotų prekių kainos ūgtelėjo 0,2 proc., ne iš euro zonos – 0,7 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai