Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elonas Muskas – trečias turtingiausias žmogus pasaulyje, pralenkė ir „Facebook“ įkūrėją

Elono Musko grynoji turto vertė šiuo metu siekia 115 milijardų JAV dolerių, todėl jis savo turtu pralenkė „Facebook“ vadovą ir jo įkūrėją Marką Zuckerbergą turtingiausių pasaulio žmonių sąraše, skelbia „Bloomberg“.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

E.Musko turto padidėjimą lėmė 12% „Tesla“ akcijų prieaugis, įvykęs pirmadienį po „Tesla“ akcijų padalijimo. Tai padarė „Tesla“ įkūrėją ir vadovą trečiu turtingiausiu žmogumi pasaulyje, rodo „Bloomberg milijardierių indeksas“. Dabar jį turtu lenkia tik Billas Gatesas ir Jeffas Bezosas.

E.Musko valdomos „Tesla“ akcijos 2020 metais jau išaugo apie 500 proc., o įmonės vertė dabar yra apie 475 mlrd. JAV dolerių.

E.Muskui priklauso daugiau nei 18% bendrovės akcijų, tai yra tris kartus daugiau už kitą didžiausią akcijų paketą. Taigi, kai „Tesla“ akcijos pakilo, E.Musko grynoji vertė šiais metais šoktelėjo beveik iki 90 milijardų dolerių ir katapultavo jį iki trijų turtingiausiųjų.

2020 metų sausio mėnesį E.Musko grynoji turto vertė buvo apie 32 mlrd. JAV dolerių, o pusę to turto sudarė „Tesla“ akcijos, pagal to meto „Forbes“ ir „Bloomberg“ skaičiavimus.

Penki pasaulio milijonieriai iš eilės yra:

Jeffas Bezosas – JAV verslo magnatas, filantropas, elektroninės komercinės bendrovės „Amazon“ įkūrėjas.

Billas Gatesas – programuotojas, verslininkas, korporacijos „Microsoft“ įkūrėjas.

Elonas Muskas – PAR, Kanados ir JAV verslininkas, filantropas, išradėjas, inžinierius. E.Muskas yra „SpaceX“ vadovas, „Tesla Motors“ vadovas ir produktų kūrėjas.

Markas Zuckerbergas – amerikiečių milijardierius labiausiai pasaulyje žinomas dėl socialinio tinklo „Facebook“ sukūrimo.

Bernardas Arnaultas – Prancūzijos verslininkas, didžiausios pasaulyje prabangos prekių grupės „LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton“ vadovas ir stambiausias akcininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas