Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

ERPB 2023-aisiais Baltijos šalyse investavo 323 mln. eurų, iš jų 150 mln. eurų – Lietuvoje

Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB) pranešė per praėjusius metus trijose Baltijos valstybėse investavęs 323 mln. eurų, o 87 proc. investicijų skyrė projektams, kuriais remiamas perėjimas prie ekologiškesnės ir tvaresnės ekonomikos – rekordiškai daug tokiai paskirčiai šiame regione.
ALISHIA ABODUNDE / REUTERS
Bankas

Pranešime pažymima, jog bendra metinė ERPB investicija Baltijos šalyse 2023-aisiais buvo antra pagal dydį jose per visą banko veiklos istoriją.

ERPB Lietuvoje pernai iš viso investavo 150 mln. eurų, Latvijoje – 135 mln. eurų, Estijoje – 38 mln. eurų.

Anot pranešimo, investicijomis praėjusiais metais buvo siekiama paremti visose Baltijos šalyse ir atskirai vietinėse rinkose veikiančias įmones, plėtoti regiono atsinaujinančios energijos potencialą, stiprinti kapitalo rinkas, plėsti skaitmeninimą ir inovacijas.

Iki šiol ERPB yra investavęs daugiau kaip 1,5 mrld. eurų į 125 projektus Lietuvoje, per 1,1 mlrd. eurų į 108 projektus Latvijoje ir 935 mln. eurų į 110 projektų Estijoje.

ERPB yra daugiašalis bankas, skatinantis privataus sektoriaus plėtrą ir verslumo iniciatyvą 36 ekonomikose trijuose žemynuose. Bankas priklauso 72 šalims, taip pat ES ir EIB. ERPB investicijomis siekiama, kad jo regionų ekonomika taptų konkurencinga, įtrauki, gerai valdoma, ekologiška, atspari ir integruota.

Iš viso 2023-aisiais ERPB veiklos šalyse investavo rekordinę 13,1 mlrd. eurų sumą, o pusę jos nukreipė į žaliąją ekonomiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas