Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

ES atideda skaitmeninio mokesčio planus, kol vyksta EBPO derybos

Europos Komisija pirmadienį pareiškė atidėsianti planą pasiūlyti Europos Sąjungoje (ES) įvesti skaitmeninį mokestį, kad netrukdytų pastangoms užtikrinti pasaulinį susitarimą dėl sąžiningesnio apmokestinimo.
Europos Sąjunga
Europos Sąjunga / 123RF.com nuotr.

Po „ypatingo“ proveržio, kuris buvo pasiektas šeštadienį per Didžiojo dvidešimtuko (G-20) derybas, „nusprendėme sustabdyti savo darbą dėl pasiūlymo dėl skaitmeninio mokesčio“, pareiškė ES atstovas spaudai praėjus dienai po to, kai Vašingtonas paprašė Briuselio atidėti savo mokesčio planą.

G-20 finansų ministrai savaitgalį Venecijoje pritarė 132 šalių sutartam planui dėl tarptautinių bendrovių, įskaitant JAV skaitmeninius milžinus, apmokestinimo pertvarkos.

G-20 paragino derybininkus skubiai išspręsti likusius klausimus ir iki spalio parengti galutinį susitarimą.

Ministrai pritarė istoriniam pamatiniam susitarimui, kuriame, be kita ko, numatytas pasaulinis minimalus mažiausiai 15 proc. pelno mokesčio tarifas ir galimybė šalims apmokestinti dalį didžiausių pasaulio bendrovių pelno neatsižvelgiant į tai, kur yra įsikūrusi jų būstinė, ir kuris buvo užtikrintas liepos pradžioje Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) surengtose derybose.

Europos Komisija tvirtino, kad jos planas dėl naujojo mokesčio, kurį buvo ketinama pristatyti vėliau šį mėnesį, atitiks per EBPO derybas pasiektą susitarimą, koks jis bebūtų, ir bus taikomas tūkstančiams bendrovių, įskaitant Europos įmones.

Pajamas iš skaitmeninio mokesčio ketinama panaudoti bloko 750 mlrd. eurų ekonomikos gaivinimo po pandemijos plano finansavimui.

Trys ES šalys, įskaitant Airiją, kurią dėl taikomų mažų mokesčių savo baze Europoje pasirinko nemažai JAV bendrovių, dar neprisijungė prie EBPO susitarimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas