Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES sankcijos Lietuvoje pritaikytos žinomam Rusijos propagandininkui

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) praneša, kad Europos Sąjungos (ES) finansinės sankcijos, susijusios su Rusijos Federacija, Lietuvoje pritaikytos ir gerai žinomam Rusijos propagandos atstovui Artem Sheinin, rašoma FNTT pranešime spaudai.
Suglamžyti eurai
Suglamžyti eurai / 123RF.com nuotr.

Sankcijos pritaikytos Lietuvoje esančiam, minimam asmeniui priklausančiam nekilnojamajam turtui – daugiau nei 100 kv. m ploto butui Palangoje, kurio vertė, 2014 m. masinio vertinimo duomenimis, siekė beveik 60 tūkst. eurų. Tačiau tikėtina dabartinė vertė – gerokai didesnė. Būstas nuosavybės teise priklauso A.Sheinin ir jo sutuoktinei.

FNTT kreipėsi į Registrų centrą dėl tolimesnių veiksmų – surastas nekilnojamasis turtas buvo įšaldytas.

Be A.Sheinin, Lietuvos Respublikoje finansinės sankcijos, susijusios su Rusijos Federacija, taikomos 2 juridiniams asmenims, kurie yra įtraukti į sankcijų sąrašą, ir 8 juridiniams asmenims bei 4 fiziniams asmenims, remiantis sąsajomis per nuosavybės teisę ar kontrolę.

FNTT primena, kad dėl Lietuvoje taikomų ES finansinių sankcijų, susijusių su Rusijos Federacija, įšaldytų lėšų suma siekia daugiau nei 10,8 mln. eurų, beveik 3,4 mln. JAV dolerių ir per 645 tūkst. Rusijos rublių.

Lietuvoje taip pat taikomos finansinės sankcijos, susijusios su Baltarusija. Sankcijos yra taikomos 4 juridiniams asmenims ir fiziniam asmeniui. Bendra įšaldytų lėšų suma – daugiau nei 46 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai