Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES vicepirmininkas V.Dombrovskis ragina atnaujinti finansų taisykles dėl bitkoino

Europos Komisijos vicepirmininkas bei euro reikalų ir socialinio dialogo komisaras Valdis Dombrovkis trečiadienį paragino Europos rinkos priežiūros tarnybas skubiai atnaujinti finansines taisykles reaguojant į spartų bitkoino kurso augimą. Nuo šių metų pradžios bitkoinas pabrango beveik 20 kartų. Be to, dvi stambios JAV biržos pradėjo prekybą šios valiutos ateities sandoriais.
Kriptovaliutos
Kriptovaliutos / 123RF.com nuotr.

„Su bitkoinu ir kitomis kriptovaliutomis susijęs pastarųjų savaičių įvykiai reikalauja mūsų padidinto dėmesio“, – laiške Trims ES finansų rinkos reguliavimo tarnyboms pabrėžė V. Dombrovskis.

Laiške, su kuriuo susipažino AFP, agentūros raginamos skubiai parengti naujus planus „atsižvelgiant į pastaruosius rinkos pokyčius“.

V.Dombrovskis paragino tarnybas „toliau dirbti vertinant ir potencialiai tobulinant mūsų reguliacinio režimo pritaikymą bitkoinui ir kitoms kriptovaliutoms“.

„Investuotojams ir vartotojams egzistuoja akivaizdi rizika, susijusi su kainų svyravimu, įskaitant riziką visiškai prarasti investiciją“, – laiške pabrėžia V.Dombrovskis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valdis Dombrovskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valdis Dombrovskis

Gruodžio 20 d. datuojamas laiškas paviešintas dieną, kai bitkoino kursas buvo smukęs apie 15 proc., o vėliau atsikovojo dalį prarastų pozicijų. Kursas taip susvyravo nes investuotojus išgąsdino žinia apie Pietų Korėjoje bankrutavusią bitkoinų biržą, kuri du kartus šiais metais tapo internetinių įsilaužėlių auka.

ES nerimastinga pozicija dėl bitkoino sutampa su daugelio finansų srities ekspertų nuomone, kad bitkoinas yra spekuliacinis burbulas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento