Pernai Estija pagamino 75,6 tūkst. tonų mėsos – mažiausiai per pastaruosius penkerius metus.
Kiaulienos gamyba sumenko 10 proc. iki 39,8 tūkst. tonų, paukštienos – 1 proc. iki 22,9 tūkst. tonų, tuo tarpu jautienos – padidėjo 3 proc. iki 12,4 tūkst. tonų.
Vietine gamyba praėjusiais metais patenkinta 75 proc. mėsos poreikio, o vien tik kiaulienos – 77 proc., paukštienos – 61 proc., jautienos – 118 proc., avienos ir ožkienos – 83 procentais.
Pernai Estijoje suvartota 100,6 tūkst. tonų mėsos – 3 proc. mažiau nei ankstesniais metais. Daugiausia suvalgyta kiaulienos – 37,9 kilogramo žmogui per metus. Paukštienos suvartota po 27,6 kilogramo, jautienos – 7,7 kilogramo, avienos ir ožkienos – mažiau nei po vieną kilogramą.
Mėsos importą Estija 2023-aisiais padidino 2 proc. iki 74,8 tūkst. tonų.