Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Estija per trečiąjį šių metų ketvirtį sulaukė 4 proc. daugiau užsienio turistų

Estija užsienio turistų apsilankymų per trečiąjį šių metų ketvirtį sulaukė tik 4 proc. daugiau nei prieš metus – 1,356 mln., o jų išlaidos padidėjo 8,5 proc. iki 381 mln. eurų, pranešė Estijos centrinis bankas.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.
Temos: 2 Estija Turizmas

85 proc. svečių iš užsienio buvo atvykę iš kitų Europos Sąjungos šalių, jų padaugėjo 8 procentais. Tradiciškai daugiausiai jų sulaukta iš Suomijos – 580 tūkst. apsilankymų.

Beveik 825 tūkst. viešnagių truko daugiau nei vieną dieną, o vidutinė jų trukmė buvo 3,5 paros. 39 proc. visų viešnagių buvo vienos dienos, jų skaičius beveik nepakito.

Estijos gyventojai liepą-rugsėjį svetur vyko 970 tūkst. kartų – 5 proc. daugiau nei prieš metus. Išlaidos tokioms kelionėms augo 4,4 proc. iki 354 mln. eurų.

Keturi penktadaliai Estijos gyventojų kelionių į užsienį buvo į kitas ES šalis, jų padaugėjo 2 procentais. Populiariausios kryptys – Suomija ir Latvija.

Daugiau nei dieną trukusių išvykų skaičius didėjo 5 proc., vidutinė trukmė – 3,6 paros. Vienadienių kelionių padaugėjo 2 proc., jos sudarė 16 proc. visų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas