Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 26

Dėl gynybos finansavimo Estija didina mokesčius: įžvelgia naują galimybę Lietuvai

Ekonominį nuosmukį patiriančiai Estijai siekiant didinti gynybos finansavimą ir tam planuojant dviem procentiniais punktais didinti pridėtinės vertės, pajamų ir pelno mokesčius, Lietuvos verslas ir ekonomistai teigia, kad šalis turi šansą gerinti savo konkurencinę padėtį prieš ilgametę regiono konkurentę, jei tik pati išlaikys mokesčių sistemos stabilumą.
Talinas
Talinas / 15min fotomontažas

Neatmetama, kad dėl prastesnės mokestinės ir ekonominės aplinkos iš Estijos pasitrauks ir ten veikiantis lietuviškas verslas, tačiau dar neaišku, ar jis sugrįžtų į Lietuvą, ar pasuktų į patrauklesnes rinkas.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė tikina, kad Estijos mokesčių pakeitimai kur kas labiau paveiks mokestinę sistemą nei Lietuvos praėjusią vasarą priimtas Gynybos paketas.

Estijos vyriausybė pirmadienį nusprendė įvesti vadinamąjį gynybos mokestį, sudarytą iš trijų komponentų – jei planą patvirtins parlamentas, nuo 2025-ųjų 2 proc. punktais iki 24 proc. didės pridėtinės vertės mokestis (PVM), o nuo 2026 metų dar 2 punktais iki 24 proc. – gyventojų pajamų mokesčio tarifas (kitąmet jis bus 22 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas