Išlaidos mėsos produktams padidėjo 5,1 proc. iki 21,84 euro (28,0 proc. visos sumos), grūdų produktams – 8,8 proc. iki 11,14 euro (14,3 proc.), žuvų produktams – 6,8 proc. iki 2,98 euro (3,8 proc.).
Pieno produktai per metus atpigo 2,5 proc. iki 17,23 euro (22,1 proc.), vaisiai ir daržovės – 0,9 proc. iki 7,94 euro (10,2 proc.), kiaušiniai – 1,1 proc. iki 1,78 euro (2,3 proc.) keturių asmenų šeimai per savaitę.
Gaivieji gėrimai pabrango 8,8 proc., cukraus – 3 proc., margarinas – 2,7 proc., konditerijos gaminiai – 1,1 proc., tuo tarpu kava – atpigo 8,7 procento.
Per metų ketvirtį (pirmąjį šių metų, palyginti su paskutiniu praėjusiųjų) svarbiausi maisto produktai šalyje brango 0,4 proc., pranešė EKI.
Pagrindinių maisto produktų kainos Estijoje per laikotarpį nuo valstybingumo atkūrimo išaugo daugiau kaip pusšešto karto: šio kainų monitoringo pradžioje – 1992 metų gruodį – ji siekė 218,2 kronos (13,9 euro).
EKI prognozuoja, jog antrąjį šių metų ketvirtį pagrindinių maisto produktų krepšelio kaina šalyje gali ūgtelti apytikriai 2 procentais.