Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Estijos „Infortar“ pradeda IPO

Estijos investicijų bendrovė „Infortar“, kontroliuojanti „Tallink“ ir „Eesti gaas“, antradienį pradėjo paprastųjų akcijų pirminį viešą platinimą (IPO), per kurį tikisi pritraukti iki 63 mln. eurų.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Pasak bendrovės pranešimo, akcijas iki gruodžio 7-osios galės pasirašyti Estijos juridiniai ir fiziniai asmenys, taip pat profesionalūs investuotojai iš Europos ekonominės bendrijos šalių ir Jungtinės Karalystės.

„Infortar“ siūlo iki 1,2 mln. paprastųjų naujos emisijos akcijų su galimybe jų skaičių padidinti iki 1,8 mln., o tikėtinas kapitalo pritraukimas, priklausomai nuo įsigytų akcijų skaičiaus ir jų kainos – nuo 31,2 mln. iki 63,4 mln. eurų.

IPO rezultatai turėtų būti paskelbti gruodžio 11-ąją, o prekyba „Infortar“ akcijomis „Nasdaq“ Tallino biržoje pradėta gruodžio 14 dieną.

„Infortar“ buvo įkurta 1997 metais ir šiuo metu vienija daugiau nei 100 įmonių penkiose šalyse. Visų pirma, ji valdo 42 proc. didžiausios Estijoje keltų operatorės „Tallink Grupp“ akcijų ir yra vienintelė dujų bendrovės „Eesti Gaas“ akcininkė, taip pat turi solidų nekilnojamojo turto portfelį, yra investavusi į statybos, prekybos, kalnakasybos, poligrafijos ir kitų veiklos sričių įmones.

2022-aisiais bendrovė pasiekė 1,054 mlrd. eurų konsoliduotą apyvartą, uždirbo 96 mln. eurų pelno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas