Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Estijos vyriausybė pritarė priemonėms ekonominės krizės padariniams sušvelninti

Estijos vyriausybė, reaguodama į COVID-19 krizę, pirmadienį preliminariai patvirtino platų finansavimo priemonių paketą, turintį paskatinti daugelį sulėtėjusios ekonomikos sričių.
Estijos vėliava
Estijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ministrų kabineto atstovai patikino, kad parama bus skirstoma laikantis sąžiningumo ir skaidrumo principų. Šiam tikslui bus viešinami išmokas gaunančių bendrovių pavadinimai.

Be to, parama bus tiekiama laikantis dėl koronaviruso pandemijos sušvelnintų Europos Sąjungos finansinių taisyklių, tačiau Estijos parengtoms priemonėms dar turi uždegti žalią šviesą Briuselis.

COVID-19 krizės metu valstybė žada remti tik mokesčius iki kovo vidurio sumokėjusias, ar artimiausiu metu ketinančias sumokėti, įmones.

Tarp estų vyriausybės preliminariai priimtų priemonių yra parama tokioms sritims kaip švietimas ir darbas su jaunimu, taip pat kultūra ir sportas. Be to, nuspręsta paremti žemės ūkio sektorių bei religines organizacijas.

Vyriausybė taip pat preliminariai patvirtino paramą regionų projektams, griovimo ir renovacijos darbams, taip pat smulkioms įmonėms ir turizmo sektoriui.

Galiausiai, numatytas finansavimas naujosios kartos elektroninių ryšių tinklo vystymui ir plačiajuosčio ryšio infrastruktūrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas