Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Europos akcijų indeksai atsitiesia po dieną anksčiau patirto nuosmukio

Baigiantis dar vienai neramiai savaitei finansų rinkose, per kurią rinkos dalyviai toliau vertino didelės infliacijos poveikį ekonomikai, pagrindiniai Europos akcijų indeksai penktadienio prekybos sesiją pradėjo su pliuso ženklu.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

Londono FTSE 100 sesijos pradžioje paaugo 0,8 proc., Frankfurto DAX – 0,6 proc., o Paryžiaus CAC 40 – 0,7 procento.

Visi trys indeksai ketvirtadienį smuko.

Padidėjęs kintamumas akcijų rinkose vyrauja didžiąją 2022 metų dalį. Jį skatina, be kita ko, karantinai, kuriuos vis skelbia Kinija, neatsisakanti savo „nulinės COVID-19 tolerancijos“ politikos, taip pat Rusijos invazija į Ukrainą ir sparčiai kylanti infliacija, slopinanti vartotojų pasitikėjimą.

Federalinio rezervo sistema (FRS) praėjusią savaitę padidino bazinę palūkanų normą labiausiai nuo 2000 metų ir davė suprasti, kad ši norma 50 bazinių punktų ateinančiais mėnesiais gali būti padidinta dar bent kartą ar du. Dėl tokios galimybės rinkose smarkiai padidėjo kintamumas.

„Makroekonominiai rūpesčiai šią savaitę ir toliau gerokai slėgė akcijų rinkas, o nuogąstavimai dėl stagfliacijos ir recesijos ir toliau slopina investuotojų entuziazmą“, – pažymėjo Lewisas Grantas iš investicijų bendrovės „Federated Hermes Limited“.

Tuo tarpu naftos kainos penktadienį kyla: „Brent“ rūšies naftos kaina ryte paaugo 0,89 proc. iki 108,54 JAV dolerio už barelį, o WTI rūšies naftos kaina – 0,7 proc. iki 106,83 JAV dolerio už barelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas