Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Europos akcijų indeksai patraukė žemyn

Volstrite ir Azijos rinkose įsivyravus smukimo nuotaikoms, kurias paskatino nerimas dėl didelės infliacijos, žemyn patraukė ir pagrindiniai Europos akcijų indeksai.
Mokesčiai
Mokesčiai / 123RF.com nuotr.

Londono FTSE 100 ketvirtadienio prekybos sesijos pradžioje smuko 1,9 proc., Frankfurto DAX nusileido 2,2 proc., o Paryžiaus CAC 40 – 2,4 procento.

Padidėjęs kintamumas akcijų rinkose vyrauja didžiąją 2022 metų dalį. Jį skatina, be kita ko, karantinai, kuriuos vis skelbia Kinija, neatsisakanti savo „nulinės COVID-19 tolerancijos“ politikos, taip pat Rusijos invazija į Ukrainą ir sparčiai kylanti infliacija, slopinanti vartotojų pasitikėjimą.

Padidėjęs kintamumas stebimas ir naftos rinkoje – dar antradienį WTI rūšies naftos kaina buvo trumpam smukusi žemiau 100 JAV dolerių už barelį kartelės, tačiau jau trečiadienį ji pašoko daugiau kaip 5 proc., viršijusi 105 JAV dolerių už barelį ribą.

Ketvirtadienio ryte „Brent“ rūšies naftos kaina smuko 2 proc. iki 105,19 JAV dolerio už barelį, o WTI kaina nusileido 2,41 proc. iki 103,1 JAV dolerio už barelį.

Ukraina ketvirtadienį pareiškė, kad Rusija sustabdė dujų tiekimą per svarbų tranzito mazgą rytinėje šalies dalyje, dar padidinusi nuogąstavimus, kad energetinė krizė Europoje dėl Maskvos invazijos gali dar paūmėti.

Gana didelius naftos kainų svyravimus taip pat lemia neapibrėžtumas dėl to, „kada Europos Sąjunga (ES) uždraus rusiškos naftos importą“, pažymėjo Michaelas Hewsonas iš finansinių paslaugų bendrovės „CMC Markets“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas