Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos akcijų indeksai traukia žemyn, laukiama ECB posėdžio rezultatų

Investuotojams laukiant eilinio Europos Centrinio Banko (ECB) posėdžio rezultatų ir žinių apie JAV ir Kinijos derybas dėl prekybos, pagrindiniai Europos akcijų indeksai ketvirtadienį traukia žemyn, rašo agentūra „Dow Jones“.
Finansai
Asociatyvi nuotrauka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Bendras didžiausių regiono įmonių akcijų indeksas „Stoxx Europe 600“ nuo sesijos pradžios smuktelėjo 0,34 proc. iki 374,22 punkto. Žemyn jis traukia antrą prekybos sesiją iš eilės.

Vokietijos DAX sumenko 0,4 proc., Prancūzijos CAC 40 – 0,35 proc., Didžiosios Britanijos FTSE 100 – 0,45 proc., o Italijos FTSE MIB – 0,08 procento.

Prognozuojama, kad ECB kovo 7 dieną įvyksiančiame posėdyje nepakeis savo pinigų politikos, bet pablogins pagrindinių makroekonominių rodiklių 2019 metų prognozes. JAV banko „Goldman Sachs“ analitikų skaičiavimais, rinkoje šiuo metu manoma, kad palūkanų normos euro zonoje bus padidintos ne anksčiau 2021 metų pradžios.

Rinkos dalyviai ir toliau skiria itin daug dėmesio prekybos klausimams ir laukia bet kokių žinių apie galimą JAV ir Kinijos susitarimą dėl prekybos.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį pareiškė, kad derybose su Kinija stumiamasi į priekį, tačiau pridūrė: „Pažiūrėsime, kas bus toliau.“

Didžiosios Britanijos draudimo milžinės „Aviva“ akcijos nuo sesijos pradžios atpigo 3 proc., nors bendrovė pranešė, kad jos pakoreguotas veiklos pelnas 2018 paūgėjo 2 proc. iki 3,12 mlrd. svarų (4,1 mlrd. JAV dolerių).

„Deutsche Post“ kapitalizacija smuko 0,5 procento. Vokietijos pašto ir logistikos bendrovė pranešė, kad jos pelnas 2018 metų ketvirtąjį ketvirtį sumažėjo 3 proc. iki 813 mln. eurų, tačiau įplaukos padidėjo 5 proc. iki 16,93 mlrd. eurų.

„Hugo Boss“ 2018 metų pelnui nepateisinus rinkos lūkesčių, Vokietijos drabužių ir aksesuarų gamintojos kapitalizacija sumažėjo 2,5 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai