Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos akcijų rinkos smuktelėjo po prieaugio išvakarėse

Europos akcijų rinkos ketvirtadienį prasidėjus prekybos sesijai smuktelėjo po prieaugio praėjusią dieną, kai investuotojai sureagavo į trečiadienį sumažėjusias naftos kainas ir sužibusias viltis dėl Rusijos ir Ukrainos taikos derybų.
Mokesčiai
Mokesčiai / 123RF.com nuotr.

Londono indeksas FTSE 100 ir Paryžiaus indeksas CAC 40 neteko po 0,4 proc., o Frankfurto DAX vertė sumažėjo 0,5 procento.

Trečiadienį Frankfurto ir Paryžiaus indeksai išaugo daugiau nei 7 proc., tuo metu Londono indeksas fiksavo 3,3 proc. prieaugį.

„Rinkos stipriai pakilo [trečiadienį], kai naftos kainos sumenko, o nuotaikos pagerėjo tikintis, jog diplomatinėse derybose tarp Rusijos ir Ukrainos bus pasiekta tam tikros pažangos,“ – pažymėjo „Interactive Investor“ analitikas Richardas Hunteris.

Jis pridūrė: „FTSE 100 stabtelėjo [ketvirtadienio prekybos sesijos pradžioje], nepaisydamas stiprių rezultatų kitoje vandenyno pusėje ir tam tikru mastu tolesnio augimo Azijos rinkose.“

Azijos akcijų rinkos ketvirtadienį augo po stipraus Volstryto prieaugio ir trečiadienį Europoje fiksuoto kvapą gniaužiančio šuolio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai