Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 07 /14:55

Vyriausybė: Prezidentūros siūlymas dėl savivaldybių skolinimosi gali būti svarstomas

Prezidentūrai siūlant suteikti savivaldybėms didesnį finansinį savarankiškumą bei laisviau skolintis, Vyriausybė trečiadienį pritarė tokiam tikslui. Tačiau siūloma svarstyti projektą kartu su Seimo rudens sesijai Vyriausybės planuojamu pateikti projektu.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

Prezidentūros teigimu, siūlomi pakeitimai suteiktų savivaldybėms didesnį finansinį savarankiškumą, sukurtų galimybę išleisti anksčiau sukauptas ir nepanaudotas lėšas arba skolintis.

Į savivaldybių biudžetų fiskalinio balanso apribojimą nebebūtų įskaičiuojamos nuosavos arba pasiskolintos lėšos investicijoms į projektus, finansuojamus ES fondų, Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės, kita finansinė parama, skirta prisitaikyti prie klimato kaitos, taip pat skaitmeninti viešąjį sektorių ar ekonomiką.

Šiuo metu įstatymas numato, kad savivaldybių, kurių planuojami asignavimai viršija arba yra lygūs 0,3 proc. praėjusių metų BVP, biudžetai turi būti vykdomi taip, kad jie būtų pertekliniai arba subalansuoti.

Ministerija nurodo, kad Vyriausybėje šiuo metu baigiamas derinti alternatyvus projektas, kuris numatyto didesnį savivaldybių investicijų lankstumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito