Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Finansų ministerija su ekspertais aptarė penkerių metų „Fintech“ sektoriaus plėtros gairių projektą

Finansų ministerija, apibendrinusi visus rinkos dalyvių ir institucijų teiktus pasiūlymus, su ekspertų grupe aptarė pirmąjį „Fintech“ sektoriaus plėtros Lietuvoje gairių 2023–2028 m. projektą, kuriame – 5 kryptys, padėsiančios įtvirtini Lietuvos, kaip aukštos pridėtinės vertės„Fintech“ centro, pozicijas Europoje, rašoma Finansų ministerijos pranešime spaudai.
Fintech
Fintech / 123RF.com nuotr.

„Siekiame išlikti vienu žingsniu priekyje tarptautiniame „Fintech“ sektoriaus konkurenciniame lauke ir stiprinti regioninio centro pozicijas. Brėžiame ambicingą „Fintech“ plėtros viziją ateinantiems penkeriems metams, kurios šerdyje – palanki ekosistema „Fintech“ sektoriaus kokybinei plėtrai, investicijų pritraukimui ir inovacijoms, taip užtikrinant didesnės pridėtinės vertės kūrimą Lietuvos ekonomikai ir finansų sistemai“, – pažymėjo finansų viceministrė Vaida Markevičienė.

Penkmečio „Fintech“ sektoriaus plėtros gairių projekte numatoma, jog Lietuva sieks tapti „Fintech“ centru Europoje, orientuojantis į 5 plėtros kryptis, kurios apims kokybinę „Fintech“ sektoriaus plėtrą, inovatyvius sprendimus kuriančių įmonių pritraukimą į Lietuvą, dėmesį kompetencijų stiprinimui ir talentų pasiūlai, šalies saugumo ir patikimumo stiprinimą bei Lietuvos atpažįstamumo didinimą tarptautinėje arenoje.

Gairių projektas parengtas apibendrinus darbo grupės, kurią sudarė net 71 ekspertas iš 30 valstybės institucijų ir rinkos dalyvius vienijančių organizacijų, rekomendacijas. Šiam gairių projektui darbo grupė, atliko išsamią sektoriaus analizę, įvertino besikeičiančias „Fintech“ rinkos tendencijas ir naujas galimybes.

Rengiant rekomendacijas buvo atliktos „Fintech“ įmonių (78 respondentai), Lietuvos gyventojų (1881 respondentas) ir Lietuvos verslo įmonių (64 respondentai) apklausos bei kokybiniai interviu su „Fintech“ įmonėmis.

Finansų ministerija sausio–vasario mėnesiais tęs susitikimus su ekspertais, kurių metu aptars šiandien pristatytą „Fintech“ gairių projektą bei papildomus siūlymus, galinčius prisidėti prie keliamo tikslo.

Planuojama, jog parengtos gairės visuomenei bus pristatytos 2023 m. II ketvirtį, pasibaigus konsultacijoms su institucijomis ir rinkos dalyviais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas