Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Fintech Lithuania“ ir Lietuvos banko atstovai aptarė Lietuvos finansinių technologijų sektoriaus perspektyvas

Asociacijos „Infobalt“ grupės „Fintech Lithuania“ nariai antradienį vykusiame susitikime su Lietuvos banko valdybos nariu Simonu Krėpšta, kuruojančiu finansų sektoriaus ir licencijuotų fintech bendrovių priežiūrą, aptarė svarbiausius iššūkius, aktualius tolimesnei Lietuvos finansinių technologijų sektoriaus plėtrai, rašoma pranešime spaudai.
Fintech
Fintech / 123RF.com nuotr.

Susitikime daugiausia dėmesio buvo skirta kompetencijų plėtrai, rizikų valdymui bei technologinei partnerystei – svarbiausiems sektoriaus transformacijos kriterijams, padedantiems išlaikyti lyderiaujančias fintech ekosistemos pozicijas.

Pasak „Fintech Lithuania“ vadovės Lauros Guobužaitės, Lietuva yra pripažįstama Europos Sąjungos lydere fintech srityje, sugebančia pritraukti naujus produktus kuriančias ir bandančias įmones.

„Ši lyderystė buvo pasiekta dėl efektyvaus Vyriausybės, reguliuotojo – Lietuvos banko ir verslo bendradarbiavimo. Tačiau fintech ekosistema nuolat keičiasi ir norint išlaikyti lyderystę, turime ne tik į juos reaguoti, bet ir patys juos kurti, pritraukti inovacijas. Tam ir reikia nuolat bei atvirai kalbėtis apie lūkesčius, tikslus ir kylančias problemas, – teigia „Fintech Lithuania“ vadovė L.Guobužaitė. – Mūsų nariai yra pažengusios įmonės, kurios jau gali prisidėti ir įžvalgomis, ir technologinėmis inovacijomis prie reguliuotojams tenkančių iššūkių sprendimo.“

„Bendromis pastangomis su kitomis institucijomis ir rinka esame sukūrę puikius pagrindus tolesnei tvariai fintech ekosistemos plėtrai ir galime reikšmingai prisidėti prie globalių pokyčių per mūsų įstaigų teikiamas finansines, IT ir kitas susijusias paslaugas. Šalyje veikiančios ir naujai kuriamos įmonės turi potencialo ir toliau didinti savo vaidmenį technologiškai transformuojant tarptautinius bankus ir kitas finansų institucijas. Taip pat skatiname, kad pažangias idėjas ir naujus verslo modelius startuoliai galėtų išbandyti bandomojoje finansinių inovacijų aplinkoje, jų naudą pajustų Lietuvos gyventojai ir įmonės, o su inovatyviomis paslaugomis susijusios rizikos būtų suvaldytos“, – sako Lietuvos banko valdybos narys Simonas Krėpšta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas