Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fintech sektorius aptars plėtrą, įtaką žaliajam kursui

Vilniuje antradienį įvyks konferencija „Fintech Day“, skirta aptarti aktualiausias finansinių technologijų sektoriaus temas, jo reikšmę Europos Sąjungos inovacijoms ir žaliajam kursui.
Asociatyvi nuotrauka: Fintech
Asociatyvi nuotrauka / 123RF.com nuotr.

Joje dalyvaus Lietuvos ir užsienio fintech startuolių, Lietuvos banko, Finansų ministerijos atstovai, pranešėjai iš Jungtinės Karalystės, Nyderlandų, Brazilijos, Ispanijos ir Latvijos, nurodo organizatoriai.

Pasak renginį organizuojančio finansinių technologijų ir tvarių inovacijų centro „Rockit“ vadovės Linos Žemaitytės-Kirkman, diskusijų poreikį suformavo išaugęs ir sutvirtėjęs sektorius.

„Pasiekėme brandos etapą, esame vieningi ir sukauptą patirtį turime išnaudoti užsibrėždami dar didesnius ir ambicingesnius tikslus. Tikimės, kad „Fintech Day“ taps viena iš svarbiausių platformų, kurioje sprendžiami ne tik šiam sektoriui, bet ir visai Lietuvos ekonomikai svarbūs klausimai“, – pranešime spaudai sakė L.Žemaitytė-Kirkman.

Lietuvos banko valdybos narys Simonas Krėpšta yra sakęs, kad fintech įmonės Lietuvoje gali plėstis, kurtis ir didinti konkurenciją, tačiau jos turi būti finansiškai patikimos ir investuoti į rizikų valdymą.

Lietuvos banko duomenimis, praėjusių metų pirmąjį pusmetį bendra fintech įmonių atliktų mokėjimo operacijų suma siekė 121,8 mlrd. eurų – 5,7 karto daugiau nei užpernai tuo pačiu metu. Įmonės iš licencinės veiklos gavo 208,2 mln. eurų pajamų – 5,1 karto daugiau ne 2020-ųjų sausį-birželį, 94 proc. šių pajamų teko elektroninių pinigų, 6 proc. – mokėjimo įstaigoms.

„Investuok Lietuvoje“ duomenimis, 2021 metais šalyje veikė 270 fintech bendrovių. Jose dirba daugiau kaip 4 tūkst. darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento