Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„First Citizens Bank“ sutiko perimti „Silicon Valley Bank“ paskolas ir indėlius

JAV bankas „First Citizens“ pirmadienį pranešė sutikęs nupirkti visas „Silicon Valley Bank“ (SVB), kurio žlugimas šį mėnesį sukėlė pasaulinį nerimą dėl bankų sektoriaus būklės, paskolas ir indėlius.
„Silicon Valley Bank“
„Silicon Valley Bank“ / Zuma press nuotr.

SVB, didžiausio skolintojo technologijų startuoliams nuo 9-ojo dešimtmečio, žlugimas tapo didžiausia JAV bankų sektoriaus nesėkme nuo 2008 metų.

Po incidento reguliavimo institucijos vietoj SVB sukūrė lakiną banką „Silicon Valley Bridge Bank”, o nuo pirmadienio šį subjektą perims „First Citizens“.

„First Citizens“ teigė sutikęs įsigyti „iš esmės visas paskolas ir tam tikrus kitus aktyvus bei prisiimti visus klientų indėlius ir tam tikrus kitus „Silicon Valley Bridge Bank“ įsipareigojimus“.

„Sandoris sudarytas kaip viso banko pirkimas su nuostolių dalimi“, – teigiama pranešime.

Pranešime teigiama, kad 17 buvusių SVB filialų pirmadienį atsidarys kaip „Silicon Valley Bank“, „First Citizens Bank“ padalinio, skyriai.

JAV Federalinė indėlių draudimo korporacija (FDIC) sekmadienį pranešė, kad sandoris apima 119 mlrd. JAV dolerių vertės indėlius ir 72 mlrd. JAV dolerių vertės turto.

SVB indėlininkai „automatiškai taps „First Citizens Bank“ indėlininkais“, pridūrė FDIC, kuri ir toliau draus indėlius.

Kartu su FDIC, Jungtinių Valstijų iždas ir centrinis bankas parengė planus, kaip užtikrinti, kad SVB klientai galėtų pasiekti savo indėlius, o Federalinio rezervo sistema (FRS) pristatė naują skolinimo įrankį bankams, siekdama išvengti greito SVB žlugimo pasikartojimo.

SVB žlugimas sukėlė pasitikėjimo krizę tarp panašaus dydžio JAV bankų klientų, nes daugelis atsiėmė savo pinigus ir įnešė juos į didesnes institucijas, kurios laikomos per didelėmis, kad vyriausybė jų negelbėtų krizės metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas