Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Ford“ streiko poveikį įvertino 1,3 mlrd. dolerių

JAV automobilių pramonės milžinė „Ford Motor Co.“, pasiekusi preliminarų susitarimą su Jungtinės automobilių pramonės darbuotojų profesine sąjunga (United Auto Workers, UAW) dėl beveik šešias savaites užsitęsusio streiko nutraukimo, pareiškė, jog jis kainavo apie 1,3 mlrd. dolerių.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.

„Ford“ pirmoji iš trijų JAV automobilių pramonės milžinių bent preliminariai susitarė su UAW, o „General Motors“ ir „Stellantis“ kol kas negali tuo pasigirti.

Susitarimas, apimantis darbuotojų valandinio darbo užmokesčio padidinimą 25 proc., pasiektas po to, kai sustojo trys pagrindinės, pelningiausios produkcijos „Ford“ gamyklos, bet jį dar turės patvirtinti eiliniai darbuotojai balsuodami.

Kita vertus, „Ford“ atšaukė prognozės šiems metams, tokį sprendimą paaiškindama neapibrėžtumais dėl šio susitarimo.

„Ford“ taip pat pranešė pardavimų pajamas trečiąjį šių metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, padidinusi 11 proc. iki 43,8 mlrd. dolerių, uždirbusi 1,2 mlrd. dolerių grynojo pelno. Pernai liepą-rugsėjį buvo patirtas 2,7 mlrd. dolerių grynasis nuostolis, kurį nulėmė dideli nurašymai dėl autonominio vairavimo technologijų projekto „Argo Al“ uždarymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas