Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
06 14 /18:02

„Foxpay“ vadovas S. Galatiltis ketina skųsti sprendimą jį atšaukti iš „Invegos“ stebėtojų

Finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ vadovas Saulius Galatiltis ketina skųsti Finansų ministerijos sprendimą nuo penktadienio jį atšaukti iš valstybės valdomos finansų bendrovės „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) stebėtojų tarybos.
Finansinių technologijų įmonė „Foxpay“
Finansinių technologijų įmonė „Foxpay“ / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.
Temos: 2 Invega „Foxpay“

„Šiuo metu teisiškai analizuoju Finansų ministerijos sprendimą mane atšaukti ir svarstau galimybę jį ginčyti. Noriu pažymėti, kad „Invegos“ stebėtojų tarybos narys yra ne politinio pasitikėjimo pareigos, o nepriklausomo profesionalo pozicija“, – komentare BNS nurodė S. Galatiltis.

Kam teikti skundą – teismui, ar kitai ginčus nagrinėjančiai institucijai – jis teigė nuspręsiantis po konsultacijų su teisininkais.  

„Esu visiškai tikras, kad aš asmeniškai visiškai atitinku visus reikalavimus, keliamus „Invegos“ stebėtojų tarybos nariui, ir niekada nesudariau jokių prielaidų suabejoti savo profesine veikla nei stebėtojų taryboje, nei kitur per daugiau nei penkiolikos metų profesionalo karjerą finansų sektoriuje“, – teigė S. Galatiltis. 

Finansų ministerija penktadienį BNS pranešė, jog S. Galatiltis iš „Invegos“ stebėtojų buvo atšauktas dėl reputacinių rizikų, vyriausybinei strateginių įmonių sandorius tikrinančiai komisijai nustačius „Foxpay“ savininkės Ievos Trinkūnaitės kaip galimos strateginės investuotojos neatitiktį nacionalinio saugumo interesams, taip pat Lietuvos bankui atliekant bendrovės ir jos savininkės patikrinimą. 

„Vakar matydama viešąją erdvę ir atliekamus institucijų tyrimus aš priėmiau sprendimą, kad tas asmuo (S. Galatiltis – BNS) turi pasitraukti iš stebėtojų tarybos“, – TV3 žinioms penktadienį sakė finansų ministrė Gintarė Skaistė.  

S. Galatiltis „Invegos“ stebėtoju dirbo nuo 2023 metų balandžio. „Foxpay“ jis vadovauja nuo šių metų vasario 26-osios. Jis BNS teigė daugiau neinantis jokių vadovaujančių pareigų bei neužimantis pozicijų kitų įmonių valdymo struktūrose.   

Dėl ryšių su „Foxpay“ savininke I. Trinkūnaite ir jos sugyventiniu, dėl finansinių nusikaltimų kalėjusiu Vilhelmu Germanu ketvirtadienį atsistatydino socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. 

Jos sutuoktinis Mindaugas Navickas dar neseniai taip pat dirbo „Foxpay“ valdyboje, 2023 metų pabaigoje ir šių metų pradžioje jai vadovavo. 

Nepaisant to, kad 2022 metais po įvairių institucijų patikrinimų I. Trinkūnaitei buvo leista įsigyti „Foxpay“, šiemet vyriausybinė strateginių įmonių sandorius tikrinanti komisija nustatė jos kaip galimos strateginės investuotojos neatitiktį nacionalinio saugumo interesams, BNS anksčiau patvirtino Vyriausybės spaudos tarnyba.

Lietuvos bankas šiuo metu atlieka „Foxpay“ ir jos savininkės veiklos patikrinimą, atskirą patikrinimą generalinės prokurorės nurodymu atlieka ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai