Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FRS atstovas: kovos su koronavirusu priemonių stygius gali sulėtinti ekonomikos atsigavimą

Sveikatos priežiūros priemonės, naudojamos kovoje su koronavirusu, yra ne mažiau svarbios nei vyriausybės skiriamos lėšos ekonomikai atkurti, o pastangos apriboti užsikrėtimų skaičių šiuo metu yra „netolygios“, mano Dalaso federalinio rezervo banko vadovas Robertas Kaplanas.
JAV doleriai
JAV doleriai / 123rf.com nuotr.

Transliuotojui CBS duotame interviu, R.Kaplanas atkreipė dėmesį į ekspertų išsakytą nuomonę, kurie teigė, jog labai svarbu dėvėti veido kaukes, efektyviai tikrinti žmones dėl koronaviruso ir nustatyti jų kontaktus.

„Tai, ar šios priemonės bus kruopščiai įgyvendintos, lems tai, kaip greitai atsigausime. Greičiau augsime, jei kokybiškai atliksime šiuos dalykus‘, – teigė R.Kaplanas.

„Šiuo metu šių priemonių įgyvendinimas nėra tolygus“, – pažymėjo R.Kaplanas, kalbėdamas apie veiksmus, kurių buvo imtasi koronaviro plitimui pažaboti.

Pasak Dalaso federalinio rezervo banko vadovo, institucijos daro prielaidą, jog infekcijų skaičius padidės, nes apribojimai pradėti švelninti.

„Dabar mes stebime, ar infekcijų skaičius nėra toks didelis, kad galėtų per stipriai apkrauti sveikatos priežiūros sistemą, tačiau kol kas to nematyti“, – teigė R.Kaplanas.

Jis taip pat pažymėjo, kad nedarbo lygis pradėjo mažėti.

„Stebėsime gerą užimtumo augimą birželio ir liepos mėnesiais“, – optimistiškai prognozavo Dalaso federalinio rezervo banko vadovas, tačiau pridūrė, kad net atsižvelgiant į užimtumo augimą, metų pabaigoje nedarbo lygis šalyje sieks 8 proc. ar daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas