Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

FRS atstovas nėra tikras, kad po pandemijos pavyks atkurti visas darbo vietas

Pokyčiai JAV ekonomikoje gali reikšti, jog dalis darbuotojų, per koronaviruso pandemiją pasitraukusių iš darbo rinkos, atgal nebegrįš, mano Ričmondo federalinio rezervo banko vadovas Tomas Barkinas.
JAV doleriai
JAV doleriai / 123rf.com nuotr.

„Esu linkęs dar šiek tiek palaukti, kad būtų galima patikrinti, ar 5 mln. žmonių sugrįš“ į darbo rinką, pareiškė jis per Niujorke įvykusį renginį, kuriame jis kalbėjo apie įvairius sektorius, kurie dar neatsitiesė po pandemijos.

T.Barkinas neatmetė, jog dalis šių žmonių gali nesugrįžti į darbo rinką.

Ričmondo federalinio rezervo banko vadovas taip pat pareiškė, jog galimos šiuo metu stebimos didelės infliacijos pasekmės kol kas nėra aiškios.

Kokia bus tolesnė Federalinio rezervo sistemos (FRS) politika, jis neprognozavo, tačiau pažymėjo, jog būtų tikslinga apsvarstyti laipsnišką turto pirkimo programos nutraukimą.

T.Barkinas taip pat pareiškė, kad JAV centrinis bankas negali mėginti atkurti visų darbo vietų, jeigu tam jam tektų leisti, kad infliacija ilgą laiką būtų didelė.

Trečiadienį paskelbtas FRS rugsėjo mėnesio posėdžio protokolas parodė, kad JAV centrinio banko vadovai yra pasirengę jau artimiausiais mėnesiais pradėti mažinti kiekybinio skatinimo apimtį ir iki 2022 metų vidurio užbaigti šią programą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas