Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G.Nausėda: Lietuva ir P. Korėja netrukus žada apsikeisti verslo misijomis

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad Lietuva ir Pietų Korėja artimiausiais mėnesiais turėtų apsikeisti verslo misijomis. Šalys kalbasi ne tik apie apie tradicinių verslo sričių, bet ir gynybos pramonės bendradarbiavimą.
Pietų Korėjos vėliava
Pietų Korėjos vėliava / 123RF.com nuotr.

„Kalbėjome apie apsikeitimą verslo delegacijomis artimiausiais mėnesiais. Pietų Korėjos prezidentas pažadėjo, kad artimiausią pusmetį tikrai per jį bus surengta aukšto rango verslo delegacija į Lietuvą, kurioje dalyvaus didžiausių kompanijų atstovai“, – pasisakyme žiniasklaidai po susitikimo su Pietų Korėjos ministru pirmininku Han Duck-soo Krynicoje (Lenkija) sakė G.Nausėda.

Anot jo, tikėtina, kad Lietuvos verslininkai taip pat važiuos į Pietų Korėją.

„Tikiuosi, kad mes lygiai taip pat jausdami tą verslo pulsą ir interesą plačiau atverti Pietų Korėjos rinką, taip pat organizuosime atsakomąsias verslo misijas“, – sakė prezidentas.

„Labai viliuosi, kad tas bendradarbiavimas persikels ir į tas sritis, kurios šiandien yra nepaprastai svarbios, konkrečiai kalbėjome ir apie mūsų bendradarbiavimą gynybos pramonės plėtros srityje“, – teikė G.Nausėda.

Anot jo, ateityje įmanomas ne tik dvišalis, tačiau ir trišalis – Lietuvos, Pietų Korėjos ir Lenkijos – verslo bendradarbiavimas.

„Tikiuosi čia konkretesnių rezultatų tiek dirbant dvišališkai, tiek ir pasinaudojant tuo įdirbiu, kurį jau turi sukaupusi Lenkija bendradarbiaujant su Pietų Korėja. Trišalis formatas taip pat nėra atmestinas“, – sakė prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas