Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
04 25 /12:41

G.Nausėda pritartų papildomam pelno mokesčio tarifo didinimui iki 2 proc. punktų

Prezidentas Gitanas Nausėda sako pritariantis, jog pelno mokestis gynybos reikmėms būtų galėtų būti didinamas papildomais 2 procentiniais punktais.

„Mano nuomone, geriausias kelias eiti per verslo pajamų apmokestinimą, didesnį pajamų apmokestinimo progresyvumą. Taip kad aš pasisakyčiau už pelno mokesčio papildomą procentą. Pasiskaičiavus poreikį, tai gali sudaryti iki 2 procentų“, – žurnalistams trečiadienį Vilniuje sakė G.Nausėda.

Šiuo metu pelno mokesčio tarifas siekia 15 proc.

Jo teigimu, Laisvės partijos trečiadienį pasiūlytas akcizų didinimas kaip vienas galimų lėšų šaltinių gynybai yra svarstytinas: „Nemanau, kad čia mes galime surinkti labai ženklią sumą, tačiau kaip vienas iš galimų šaltinių – taip.“

Tuo metu tiek „laisviečių“, tiek Finansų ministerijos pasiūlytą alternatyvą dalį papildomų lėšų gynybai surinkti perskirstant savivaldybėms tenkančią gyventojų pajamų mokesčio (GPM) dalį šalies vadovas pavadino „savivaldybių pinigų pavogimu“.

„Šiais laikais, kai kalbame, kad reikia mažinti atotrūkį tarp centrų ir savivaldybių, vykdyti aktyvią regioninę politiką, tokie pasiūlymai yra prieštaraujantys arba diametraliai priešingi šiems tikslams“, – sakė G.Nausėda.

Gynybos finansavimą politikai nori didinti iki 3 proc. bendrojo vidaus produkto, siekiant kariuomenėje greičiau kurti diviziją, iki 2027 metų priimti Lietuvoje Vokietijos brigadą ir pasirengti visuotiniam šaukimui.

Vyriausybė taip pat žada steigti specialų fondą, kuriame būtų kaupiamos lėšos gynybai iš didesnių mokesčių, į jį gyventojai taip pat galėtų aukoti.

Premjerė Ingrida Šimonytė anksčiau sakė, kad politikai ir socialiniai partneriai artėja prie susitarimo dėl kelių šaltinių didinti finansavimą gynybai, tarp jų – didesnio pelno mokesčio tarifo. Ji vėliau įvardijo, kad galimos diskusijos dėl šio mokesčio didinimo 1,5 ar 2 procentiniais punktais.

Tarp siūlymų taip pat gali atsirasti didesnis gyventojų pajamų mokesčio tarifas savarankiškai dirbantiesiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius