Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G.Nausėda ragina Lenkijos premjerą aktyviau dirbti dėl grūdų eksporto

Prezidentas Gitanas Nausėda paragino Lenkijos premjerą Mateuszą Morawieckį (Mateušą Moravieckį) aktyviau bendradarbiauti padedant Ukrainai eksportuoti grūdus ir maksimaliai išnaudoti Klaipėdos uosto pajėgumus.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Neformaliame Europos Vadovų Tarybos (EVT) viršūnių susitikime Granadoje, Ispanijoje G.Nausėda ir M.Morawieckis penktadienį aptarė regiono saugumą, paramą Ukrainai, grūdų eksporto per Baltijos jūros uostus klausimą, pranešė Prezidentūra.

Lietuvos vadovas pabrėžė, kad aktyvesnis šios eksporto per Baltijos jūros uostus išnaudojimas reikšmingai prisidėtų sprendžiant Rusijos karo sukeltą globalią maisto krizę.

Pasak prezidento, būtina šalinti transporto infrastruktūros trikdžius ir didinti Baltijos jūros uostų pralaidumą, kad grūdų eksportas būtų greitesnis.

Prezidentas susitikime akcentavo, kad saugumo situacijai regione išliekant įtemptai būtina ir toliau vieningai remti Ukrainą iki pergalės. Šalies vadovas teigė, kad Lenkijos vaidmuo užtikrinant regiono saugumą yra esminis, ir pasidžiaugė bendradarbiavimu tarp Lietuvos ir Lenkijos saugumo ir gynybos srityje.

Antradienį Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos žemės ūkio ministrai sutarė, kad nuo spalio 4 dienos tranzitu per Lenkiją į trečiąsias šalis gabenamų ukrainietiškų grūdų patikra vyktų ne Ukrainos–Lenkijos pasienyje, o Klaipėdos uoste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas