Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

G.Paluckas: Užimtumo tarnyba neturėtų remti kosmoso programų

Užimtumo tarnybai paskelbus kvietimą teikti paraiškas gauti subsidijoms, skirtoms pradedantiems verslą, socialdemokratai abejoja, ar tokia šios tarnybos veikla atitinka jos uždavinius ir ar pinigai čia naudojami pagal paskirtį, rašoma Lietuvos socialdemokratų partijos pranešime spaudai.
Gintautas Paluckas
Gintautas Paluckas / Robertas Riabovas/BNS

„Užimtumo tarnyba paskelbė konkursą: pradedantieji verslą kviečiami prašyti paramos, o pirmenybė teikiama technologinį ar žaliąjį atsinaujinimą skatinančioms darbo vietoms.

Nedaug trūksta, kad Užimtumo tarnyba užsiimtų kosmoso programa“, – komentuoja Seimo Ekonomikos komiteto vicepirmininkas Gintautas Paluckas.

Pasak socialdemokrato, keista, kad Užimtumo tarnyba praktiškai perima kitų institucijų, tokių kaip Inovacijų agentūra, funkcijas ir ima rūpintis parama verslui, gal net verslo inovacijomis.

G.Paluckas abejoja, ar sėkmingo verslo rėmimas turėtų būti Užimtumo tarnybos prioritetas.

„Viceministro žodžiais, parama skiriama „dirbantiems ir uždirbantiems“.

Jis pateikė pavyzdžių, kur nukeliavo ta finansinė parama. Paramą gavo grožio salonas, nes naudos lazerį, ir buhalterė, nes pirko kompiuterį darbui nuotoliu“, – stebisi socialdemokratas.

„Gal ir puiku, bet kaip tai susiję su nedarbo mažinimu, nekalbant apie „technologinį atsinaujinimą“?

Ar Užimtumo tarnyba dar kada nors sugrįš prie savo pagrindinio darbo – pagalbos bedarbiams, ypač ilgalaikiams? O gal jau nutarta, kad nedarbo problemos Lietuvoje nebėra?“ – klausia G.Paluckas.

Socialdemokrato nuomone, Užimtumo tarnyba žengė į sritį, kurioje neturi kompetencijų – tokiai paramai skiriamos lėšos turėtų būti nukreipiamos į Inovacijų agentūros ar INVEGOS programas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius