Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G.Skaistė giria TVF sprendimą atidėti misiją į Rusiją

Finansų ministrė Gintarė Skaistė giria Tarptautinio valiutos fondo (TVF) sprendimą neribotam laikui atidėti spalį planuotas atnaujinti misijas į Rusiją.
Gintarė Skaistė
Gintarė Skaistė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Jos nuomone, tokį tarptautinės organizacijos sprendimą galėjo paskatinti ir tai, jog Lietuva, Latvija, Estija, Suomija, Švedija, Norvegija, Islandija, Danija bei Lenkija TVF vykdomąją direktorę Kristaliną Georgievą ragino atsisakyti šio žingsnio.

„Man atrodo, mūsų žingsnis privertė Tarptautinį valiutos fondą persvarstyti savo sprendimą, nes ką matome iš viešų komentarų žiniasklaidoje, kad Tarptautinio valiutos fondo sprendimas atnaujinti misiją Rusijoje yra atidėtas neribotam laikui“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė G.Skaistė.

„Tai, man atrodo, geras sprendimas, atsižvelgiant į visas reputacines rizikas, kurias būtų kėlęs jų noras atgaivinti santykius su Rusija“, – teigė ministrė.

Apie tai, kad TVF neribotam laikui atidėjo misiją Rusijoje dėl „techninio nepasirengimo“, rusų žiniasklaidai trečiadienį teigė TVF vykdomasis direktorius Rusijai Aleksejus Možinas.

Pasak G.Skaistės, TVF nuolat skiriant papildomų lėšų Ukrainai, ankstesnis organizacijos sprendimas atnaujinti misiją į Rusiją atrodė „šiek tiek šizofreniškai“.

„Tikrai labai nemaloniai nustebino Tarptautinio valiutos fondo noras atnaujinti misiją Rusijoje, kai karas yra nesibaigęs. Tai rodytų tikrai labai blogą požiūrį, kad mes grįžtame prie business as usual (įprasto verslo – BNS) politikos tada, kada karas yra vykstantis visiškai pilnumoje, ir tai, man atrodo, parodytų labai blogą signalą tarptautinei bendruomenei“, – kalbėjo G.Skaistė.

„Tarptautinis valiutos fondas nuolat skiria papildomas lėšas Ukrainai ir atrodo šiek tiek šizofreniška, kai viena ranka skiri paramą Ukrainai, bet tuo pačiu teiki konsultacijas Rusijai, kaip jie turėtų susitvarkyti savo ekonomiką“, – kalbėjo ministrė.

TVF rugsėjo pradžioje pranešė apie ketinimus spalį siųsti pirmąją nuo 2022-ųjų vasario misiją į Rusiją aptarti „šalies ekonominį vystymąsi ir politiką“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas